Afvalbak huren: een zorg minder

Toen ik net mijn eigen bedrijf oprichtte had ik nog veel te leren. Net als veel beginnende ondernemers was ik geneigd vooral heel veel zelf te regelen. Dat kan ook best als je nog maar een kleine onderneming hebt, maar het wordt een stuk lastiger als je meer en meer succes krijgt. Dan vragen diverse bedrijfsprocessen steeds meer aandacht en worden andere, ook belangrijke zaken, vergeten. Toen mijn bedrijf nog klein was, reed ik elke week zelf naar de stort van de gemeente om daar mijn afval, gescheiden en wel, in te leveren. Ik had een bak gehuurd voor achter de auto en het ging eigenlijk best. Hoewel die stapel afval voor mijn pandje niet echt een mooie aanblik bood. Maar het bedrijf groeide en dus ook de hoop afval. En het ene ritje in de week werden drie ritjes. Het kostte steeds meer tijd, tijd die ik eigenlijk niet had en die ik veel liever in de directe bedrijfsvoering wilde steken. Gelukkig zijn er andere bedrijven die zich juist specialiseren in mijn afval. Zij regelen alles voor je en je hebt er geen omkijken meer na. Ik besefte dat het tijd werd zo’n bedrijf in te schakelen. Ik moest een afvalbak gaan huren.

Afvalbak die past bij jouw bedrijf

Geloof het of niet, maar als je je erin gaat verdiepen dan blijken er dus heel veel soorten afvalbakken te zijn. Je moet dus zowaar nog uitzoeken welke afvalbak past bij jouw bedrijf. Daarvoor moet je dus goed inschatten hoeveel afval je weggooit, maar ook welke soorten afval. Want ook deze gespecialiseerde bedrijven halen het afval netjes gescheiden op. De kleinste formaat afvalbak bevat 240 liter en rijdt rond op twee wielen. De grootste is een container op vier wielen en kan 1700 liter bevatten. Er passen zo’n 25 vuilniszakken in. En dan heb je nog van alles er tussenin. In deze afvalbakken mag je, apart uiteraard, restafval, papier en karton of glas gooien waarna het verhuurbedrijf de afvalbak ophaalt en er een lege voor in de plaats zet.

Geen omkijken naar

Dat was inmiddels een ideale situatie voor mij. Omdat ik zelf lange tijd het afval weg had gebracht kon ik goed inschatten wat ik precies nodig had. Op basis daarvan sloot ik een contract af en sindsdien is afval geen zorg meer voor mij. Netjes gescheiden wordt alles afgevoerd en er is steeds een afvalbak beschikbaar. De ritjes naar de stort zijn voorbij en ik houd me weer volledig bezig met mijn bedrijf.

Geef een reactie