Een carrière in de landbouw

De Randstad wordt steeds drukker in Nederland. Er is een schrijnend tekort aan woningen in deze steden en natuurlijk werken de meeste mensen op kantoor. Maar voor sommige mensen is de hele dag achter een computer zitten geen leuke manier van werken. Er zijn mensen die liever met hun handen werken en buiten bezig zijn. En alhoewel steeds meer mensen op kantoor werken, blijft Nederland natuurlijk ook gewoon een landbouwland. Sommige mensen zijn onder de indruk dat er via de landbouw niet zo veel te verdienen valt. Of dat er geen ‘carrière te maken valt. Maar dat is helemaal niet het geval. In dit artikel bespreken we hoe je succesvol kunt worden in de landbouw.

Specialisatie

De landbouw is in de afgelopen honderd jaar steeds meer gespecialiseerd en er worden natuurlijk ook constant nieuwe technologieën ontwikkeld. Veel van deze technologieën vragen om gespecialiseerde opleidingen waar je voor naar de Hbo of zelfs Universiteit moet gaan. Ofwel het is dan ook heel goed mogelijk om een zeer goed salaris te ontvangen voor dergelijke specialisaties.

Een eigen landbouwbedrijf

Natuurlijk is de beste manier om echt veel te verdienen in de landbouw het beginnen van een eigen bedrijf. Net zoals in de dienstensector is een eigen bedrijf starten een manier om heel succesvol te worden. Maar tegelijkertijd zitten er natuurlijk ook risico’s vast aan het starten van een eigen bedrijf. Je kunt verlies lijden of het bedrijf kan mislukken. Wanneer je een eigen landbouwbedrijf wilt starten is het dan ook een goed idee om eerst een aantal jaar ervaring op te doen met werken in de landbouw. Probeer tijdens deze periode niet alleen te leren hoe het is om de landbouw te werken maar ook hoe de bedrijfsvoering van een landbouwbedrijf werkt. Wanneer je een eigen landbouwbedrijf hebt zul je bijvoorbeeld ook moeten betalen voor de nodige investeringen. Probeer hierbij kostenefficiënt te zijn. Tweedehands landbouwmachines zijn waarschijnlijk een uitstekende optie.

De landbouw in als student

Veel studenten willen graag wat bijverdienen met een bijbaantje. Veel studenten belanden dan in een administratief baantje of in de horeca. Maar het is ook een ontzettend leuke optie om in de landbouw te werken. Zeker in de zomer is het lekker buiten werken en het is zelfs mogelijk om een baan te krijgen in het buitenland. Als je wilt gaan reizen naar Australië bijvoorbeeld is het heel gemakkelijk om daar een baan te krijgen op een fruit landbouwbedrijf. Veel expats en backpackers verdienen zo bij tijdens hun reis.

Geef een reactie