Een heftruck kent vele toepassingen

Aan het eind van de zomer zal het gras weer van het land moeten. De combine met balenpers is er dan al geweest en de balen hooi en stro staan keurig te drogen in het land. Maar er komt dan een tijd dat deze balen onder dak gebracht moeten worden. En dan kun je eigenlijk niet zonder heftruck. Oké, dit is geen heftruck zoals je die in magazijns wel tegenkomt, maar het idee is hetzelfde. Met zo'n apparaat kun je snel, secuur en gemakkelijk grote ladingen tillen, verplaatsen en stapelen. Zo heb je in een mum van tijd al die hooibalen van je land.

Wat is een heftruck eigenlijk?

Heel kort gezegd, een heftruck is een apparaat met twee "lepels" voorop dat het jou gemakkelijker maakt spullen te verplaatsen. Het zal dan in veruit de meeste gevallen gaan om spullen die op pallets staan en die opgestapeld moeten worden. Een heftruck is er in veel verschillende varianten. Je hebt diesel-, benzine-, gas- en elektrische exemplaren. De elektrische exemplaren worden over het algemeen binnen gebruikt. Zij zorgen niet voor (extra) luchtvervuiling en houden daardoor de werkvloer veilig voor werknemers.

Lossen in een groot magazijn of overslagcentrum

Wanneer je een overslagbedrijf hebt, een bedrijf waar goederen tijdelijk worden opgeslagen voor ze met een andere vrachtwagen hun weg kunnen vervolgen, is het vaak een kwestie van snel handelen. Er komt een vrachtwagen met een retourlading die zo snel mogelijk moet worden gelost. Dat red je niet even met een paar mannetjes. Daar heb je echt wel een heftruck voor nodig. Het is daarna ook nog zaak dat de opgeslagen goederen weer snel teruggevonden kunnen worden en weer kunnen worden meegegeven aan de volgende vrachtwagen. Door een heftruck te gebruiken zorg je voor een veilige opslag, die door de afmetingen van de pallets, ook nog eens zeer overzichtelijk is. Natuurlijk is een goed magazijnsysteem van belang. Maar het begint bij de basis: zonder heftruck kan er niet gelost worden.

Waar haal je zo'n heftruck zo snel vandaan?

Met dit soort aankopen ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Je hebt daar voor gespaard en de investering moet, door middel van offertes, worden goedgekeurd. Maar dat wil nog niet zeggen dat je altijd maar een nieuw apparaat moet aanschaffen. Je kunt ook prima tweedehands exemplaren vinden, als je tenminste weet waar je moet zoeken. Klik op de link in de bovenstaande tekst, en er gaat een wereld aan heftrucks voor je open!

Geef een reactie