Warm de winter door in een goed geïsoleerde woning

In Nederland krijgen we jaarlijks te maken met koude winters. Het is rond deze tijd van het jaar dat mensen hun verwarmingen flink opstoken om het lekker warm te kunnen hebben in huis. Maar dit zorgt er ook voor dat men aan het einde van het jaar altijd met een torenhoge energierekening zit. Bovendien is het niet heel goed voor het milieu als je in een huis woont waar de warmte niet goed binnen blijft en je dus de hele dag door moet blijven stoken. Is dit bij jou het geval? Dan wordt het misschien tijd om het huis beter te isoleren met het juiste isolatiemateriaal.

Goede isolatie heeft veel voordelen

Wist je dat 1 op de 4 woningen in Nederland niet goed geïsoleerd is? Meestal zijn het enkel de huizen die na het jaar 2000 gebouwd zijn die voorzien zijn van goede isolatie. Maar de oudere woningen in Nederland zijn dat niet. Als je op zoek bent naar oplossingen om op energie te besparen, dan is goede isolatie van de woning een van de belangrijkste dingen waar je naar zou moeten kijken. Al probeer je nog zo bewust om te gaan met elektriciteitsgebruik in huis, door bijvoorbeeld de verlichting niet onnodig aan te laten staan, niets vreet zoveel energie (en dus ook geld) als verwarming.

Beter voor de portemonnee

Wil je op de kosten van de energierekening besparen? Dan is het dus van belang dat je eens kijkt naar de isolatie van je woning. Een goed geïsoleerd huis houdt de kou buiten en de warmte binnen. Dit betekent dat je 's winters dus de thermostaat een aantal graden lager kunt zetten. Natuurlijk kost het wel wat als je je huis wilt voorzien van goed isolatiemateriaal. Maar als je er goed over nadenkt, bespaar je flink wat kosten over de jaren met de lagere energierekeningen. Zo verdien je de investering die je in het isoleren van je woning hebt gestopt binnen no time weer terug.

Beter voor het milieu

Het isoleren van je woning is niet alleen voordelig voor je portemonnee op de lange termijn, maar ook voor het milieu. Als je woning verwarmt wordt door aardgas, betekent een goede isolatie dat je minder gas verbruikt om het huis op te warmen. Daarnaast verbruik je ook minder elektriciteit voor het gebruik van de CV ketel. Dit is vooral ook heel goed als de elektriciteit die je gebruikt niet groen wordt opgewekt. Door minder elektriciteit te verbruiken, komen er minder schadelijke gassen vrij bij de productie van de elektriciteit.

De waarde van je woning

Als je woning voorzien is van goede isolatie, dan komt deze in aanmerking voor een hoger energielabel. In Nederland lopen de energielabels van A tot en met G. A is het hoogste energielabel en G de laagste. Deze labels worden gebruikt om de waarde van een woning te bepalen bij de verkoop. Als jouw woning dus een hoger energielabel heeft, stijgt de waarde van jouw woning. Dit is vooral aantrekkelijk als je van plan bent je woning op een gegeven moment te verkopen. Heeft jouw woning een lager energielabel? Dan kun je dus kiezen voor goede isolatie en een nieuw energielabel aanvragen.

Geef een reactie