Hoe kun je mdf verwerken in je interieur?

Het inrichten van je interieur is voor veel mensen een leuke taak. Je kan je creativiteit erin kwijt en als je persoonlijke voorkeuren erin verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fibo trespo wandplaat of als je van industrieel houdt kun je gaan voor een mdf interieur. Mdf biedt veel mogelijkheden. In dit artikel kun je lezen wat je allemaal van mdf kunt maken en hoe je dit vervolgens het beste kunt verven.

Wat kun je allemaal maken van mdf?

Omdat mdf een erg stevige houtsoort is, die niet verbuigd wanneer het in aanmerking komt met vocht, kun je mdf voor veel verschillende meubelstukken gebruiken. Mdf wordt gemaakt van hele kleine houtsnippers die met hars aan elkaar worden gebonden en vervolgens met hoge druk op elkaar worden geperst. Omdat dit materiaal makkelijk te bewerken is en erg geen splinters vanaf komen, is het een populair materiaal in een mdf interieur. Je kunt een hoop mdf meubels kopen in verschillende meubelzaken, maar het leukste is natuurlijk om deze zelf te maken. Met een goede handleiding en de juiste materialen heb je voordat je het weet een mdf kast of tv meubel gemaakt voor in je mdf interieur.

Mdf verven

Hoewel sommige mensen een meubel van onbehandeld mdf juist erg mooie vinden, omdat dit een stoere uitstraling geeft, vinden anderen het mooier om het mdf te verven. Hierbij is het belangrijk dat je het materiaal van te voren goed behandeld. De eerste stap is om het materiaal stofvrij en schoon te maken, hiervoor kun je een speciale mdf reiniger kopen. Als het meubelstuk helemaal schoon is, kun je gaan kijken of er naden en gaatjes in zitten. Als dit het geval is moet je dit vullen met vulmiddel. Dit kun je vervolgens schuren zodat het helemaal netjes wordt. Er komt hier natuurlijk veel stof bij kijken, daarom is het belangrijk na het schuren het meubelstuk opnieuw schoon te maken. Hierna is het tijd om te gaan verven. Dit doe je eerst met twee lagen grondverf. Mdf heeft een zuigende werking, vandaar dat een laag niet genoeg is. Na het aanbrengen van de eerste laag grondverf schuur je het meubelstuk voor een laatste keer, hierna kun je de tweede laag aanbrengen. Hierna is het pas tijd om de kleur naar jouw keuze aan te brengen. Voor grote en vlakke oppervlaktes is het aan te raden een verfroller te gebruiken. Kleine hoekjes of randjes kunnen natuurlijk gewoon met een kwast.

 

Geef een reactie