Het juiste isolatiemateriaal voor jouw klus

Voor het isoleren van een zolder heb je ander materiaal nodig dan voor het isoleren van een spouwmuur of kelder. Dat is logisch. Maar welk isolatiemateriaal heb je dan precies nodig? En hoe kom je daar precies achter? Online kun je heel veel informatie vinden over isolatiemateriaal en isoleren. Want het isoleren van je huis is een "hot item". Je kunt er immers én veel geld mee besparen én nog goed bezig zijn voor het milieu ook. Aangezien duurzaamheid steeds vaker een gespreksonderwerp is, is isoleren dat logischerwijs ook. Isoleren is dus belangrijk. Maar ga je dat zelf doen of laat je dat doen?

Veel isolatiemateriaal kun je zelf verwerken

Denk dan aan platen met een isolatiekant en een gladde, afgewerkte kant voor op zolder of tegen de buitenmuur. Ook het aanbrengen van glaswol, minerale wol of steenwol kun je, met de juiste veiligheidsmaatregelen gewoon zelf. Je kunt zelfs met de verschillende soorten schuim aan de gang om kieren te dichten. Door het isolatiemateriaal zelf aan te brengen, bespaar je veel geld. Ben je niet zo handig of heb je geen tijd? Dan kun je het isolatiemateriaal bestellen en er een vakman mee aan de gang zetten. Laat verschillende offertes door verschillende bedrijven maken en bereken ook even wat de kosten zijn als je zelf het materiaal regelt.

Waarom is isoleren nu echt belangrijk?

Dankzij een goed geïsoleerde ruimte bespaar je op stookkosten. Dat is regel 1. Maar wist je dat de juiste isolatie ook de warmte buiten houdt in een hete zomer? Het is dan wel belangrijk om behalve goed isolatiemateriaal ook goed dubbel of zelfs driedubbel glas in je kozijnen te hebben en zonwering op de ramen. Dat dubbele of driedubbele glas is ook voor koude-isolatie belangrijk. Ramen hebben over het algemeen een grote oppervlakte waardoor veel warmte zo kan vervliegen. En dat wil je voorkomen. Maar isoleren is ook erg belangrijk voor het milieu. Doordat jij minder stookt, hoeven de energiecentrales minder elektriciteit en gas te produceren.

Online materialen bestellen

Wanneer je weet welke materialen je nodig hebt om jouw zolder, kelder of andere ruimte te isoleren, kun je er even voor gaan zitten om te rekenen. Je wilt precies uitrekenen hoeveel platen isolatiemateriaal je nodig hebt. Deze platen bestel je gemakkelijk online. Je kunt ze laten bezorgen op een dag en tijd die jou schikt, maar je kunt er ook voor kiezen om het materiaal op te halen bij een van de vestigingen van PontMeyer bij jou in de buurt.

Geef een reactie